Nyresurs funktionärsutbildning

Blogg & Nyheter

NyResurs hjälpte till under GP-pucken

NyResurs hjälpte till under GP-pucken

På söndagen spelades GP-pucken för pojkar i Angered arena. Några av NyResurs funktionärer var på plats och hjälpte Göteborg Hockey Club som stod för arrangemanget i Angered arena. 

Totalt spelades 15 matcher och dem lagen som ställde upp var Frölunda Indians Röd, Hanhals IF Röd/Vit, Härryda HC Vit och Rönnängs IK.

Tyringe Hockey gick vidare till finalspel och Vålerenga IF kom på en 3e plats.

Fullt fokus i sekretariatet.

NyResurs funktionärer var med och hjälpte till från tidig morgon till sen kväll. Att tillaga och servera mat till alla hungriga hockeyspelare och ledare var några av dem centrala uppgifterna. Även caféverksamheten bemannades av NyResurs funktionärer tillsammans med Göteborg Hockey Club. 

För er som är intresserade av resultat och statistik från matcherna kan ni kika in här: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10183

Skribent: Mikael Hjertquist

Foto: Sarah Lindgren (Göteborg Hockey Club)

Gothia Innebandy Cup 2019

Gothia Innebandy Cup 2019

Under årets upplaga av Gothia Innebandy Cup så fick NyResurs förfrågan ifrån BK Häcken att ha hand om Önneredshallens tre hallar.

Önneredshallen
Den erfarna Lina Gustafsson visar Emma Karlsson hur protokollet funkar under Gothia Cup

Varje år deltar över 450 lag från 6-8 nationer och det spelas mer än 1300 matcher i 28 hallar. Cupen spelas mellan den 3 – 6 Januari, i Önneredshallen så spelades det till den 5:e då alla finalerna spelades i Valhalla och Partille Arena under söndagen.

Med väldigt många matcher under tre dagar så blev det långa pass för våra 24 duktiga funktionärer som var med.

Alexander Sjöberg satt flitigt under hela cupen och skötte musiken och var även speaker.
Pixbo Wallenstam’s flickor firar efter ett mål.
Många sköna straffar bjöds det på.

Här är några av finalisterna som spelades i Valhalla och Partille Arena

Kamp bland både spelare och publik i helgens matcher

Kamp bland både spelare och publik i helgens matcher

Det har varit full fart i helgen med både innebandy och ishockey för NyResurs funktionärer.

Under fredagen mötte Kärra IBK:s herrar Öckerö IBK. 

I periodpausen anordnade NyResurs en tävling vi kallar för Publikens mästare. Åskådarna fick köpa valfri innebandyboll med ett nummer på som de skulle kasta ut på planen. Den som kommer närmast mitten vinner. Två nöjda vinnare korades som fick ta hem första och andrapris i form av en handgjord korg med godsaker. Pär vann och knep första platsen. Strax efter kom Zara och tog en andraplats. Matchen slutade 5-12 till Öckerö.

En engagerad publik som verkligen gillade. paustävlingen. 
Pär blev segrare och fick ett fint pris.
En nöjd Zara kom på andraplats av boll-kasningstävlingen.

Helgen bjöd också på hela tre matcher för Göteborg HC hemma i Angered Arena. Både fredag och lördag var Djurgården på besök och under söndagen tog GHC emot AIK. Från NyResurs hjälpte vi till med inträde och lottförsäljning, caféförsäljning samt kommenterade livesändningen av matchen.

Tuff kamp på isen i dagarna tre.

GHC förlorade samtliga matcher.

Skribent: Mikael Hjertquist Foto: NyResurs

Viktigt samtal leder till nytt samarbete

Viktigt samtal leder till nytt samarbete

Projektet hade en givande dialog i Borås.

NyResurs hade den stora äran att bli inbjudna på föreningsutveckling hos Västsvenska innebandyförbundet i Borås. Bland annat så diskuterades hallklimatet – hur man ska arbeta med nolltolerans och andra riktlinjer. Personerna som höll i konferensen var Jaana Gander som är ansvarig för utbildning och utveckling samt Emil Hedestig som är utvecklingskonsulent på svenska innebandyförbundet.

Vikten av att nätverka för NyResurs med andra organisationer är oerhört betydande för att dels kunna utveckla vår egen verksamhet men också för att sprida information om vad vi erbjuder till andra. Vi tackar för en givande konferens och är glada för att ha gått in i ytterligare ett härligt samarbete med Västsvenska innebandyförbundet.

Foto: Marica Hall

Skribent: Mikael Hjertquist

NyResurs besöker Funka för livet

NyResurs besöker Funka för livet

Den 21 november besökte Alexander och Marica på Funka för livet-mässan i Borås och berättade om NyResurs tillsammans med Parasport Göteborg.

Det var en ström av många intresserade personer under hela dagen som kom fram till oss och ville veta mer om NyResurs.
Besökarna fick även testa på olika parasporter.

Här är Henrik som visar boccia som han spelar till vardags. Henrik använder en speciell ränna för att spela.
Vi är mycket nöjda med dagen och alla nya kontakter som vi har fått.

Foto: Marica Hall

Skribent: Mikael Hjertquist

NyResurs börjar samarbeta med Ymer

NyResurs börjar samarbeta med Ymer

Den 18:e november var några av våra nya funktionärer från Borås ute på sitt första uppdrag.

NyResurs har påbörjat ett härligt samarbete med Ymer volleybollklubb. Under dagen spelade Ymers herrar mot Malmö och damlaget ställdes mot KFUM Göteborg. Våra funktionärer klarade sina uppgifter i sekretariatet galant och fick stort beröm från Ymer. Vi tycker att det är härligt att vara igång med uppdrag i Borås. Vi ser framemot fortsatta uppdrag.

Foto: Henrik Samuelsson

Skribent: Mikael Hjertquist

NyResurs tog sig an Angeredsspelen

NyResurs tog sig an Angeredsspelen

Söndagen den 11 november gick Angeredsspelen av stapeln för friidrott inomhus. Tävlingen är riktad till barn i åldrarna 6-12 år. De grenar som fanns att tävla inom var 60 meter löpning, kulstötning, längdhopp och höjdhopp.

Det är Angereds IS som arrangerar tävlingen på sin egen hemmaplan i Angered arena.

NyResurs var på plats hela dagen och hjälpte till med allt från att kratta längdhoppsgropen till att hålla koll på protokollföring i de olika grenarna.
Friidrott är fortfarande ett relativt nytt område för våra funktionärer, men trots det så lär vi oss snabbt.

Foto/Skribent: Mikael Hjertquist

De nyaste funktionärerna hittar vi i Borås

De nyaste funktionärerna hittar vi i Borås

Funktionärsskapet vidgar sina gränser. Nu har NyResurs haft sin första utbildning i Borås.

Från fredag 19 oktober till 21 oktober besökte NyResurs Borås för att utbilda ytterligare ett gäng till att bli funktionärer. Det blev en intensiv helg, men också väldigt givande. Hela 16 personer kom för att lära sig mer om funktionärsskap. På plats hade vi också Ulrika Billme som pratade bl.a om självkänsla. Även Olle Åström var där och lärde ut om speakerkunskap. 

Vi välkomnar varmt alla nyutbildade funktionärer till NyResurs!

Skribent: Mikael Hjertquist Foto: Marica Hall

NyResurs har påbörjat sitt samarbete ihop med IFK Göteborg

NyResurs har påbörjat sitt samarbete ihop med IFK Göteborg

NyResurs har påbörjat sitt samarbete ihop med IFK Göteborg

Närmare 9000 åskådare besökte lördagens match mellan Göteborg och Trelleborg.

Inför matchen mellan IFK Göteborg och Trelleborg FF fanns NyResurs på plats utanför Blåvitt-shoppen för att informera om projektet och för att hitta fler deltagare. Två timmar innan matchstart fick besökarna möjlighet att prova på att köra sportrullstol mellan koner och testa på parahandboll.

Här får unga som gamla chansen att prova på att spela parahandboll.

Det är mycket att hålla reda på när man kör rullstol.

Genom att fler människor får prova på att köra rullstol och testa parasport så ökar förståelsen och intresset för parasporten i stort.

Marica och Alexander berättar om NyResurs.

Väl inne på Ullevi blev Marica och Alexander intervjuade av IFK:s kommentator om och vad NyResurs gör.

Och hur var matchen då? Det var ett jämnt spel mellan lagen där IFK stod för 18 skott mot Trelleborgs 11 skott på mål. Slutresultatet blev 2-2.

Fotograf: Henrik Samuelsson

Skribent: Mikael Hjertquist

NyResurs blir intervjuade av Idrottens Kraft

NyResurs blir intervjuade av Idrottens Kraft

Volleyboll som ett verktyg för inkludering

Göteborg United Volleyboll är mycket mer än bara en volleybollförening. Det är en förening där alla goda krafter tas till vara både för goda sportsliga resultat och inkludering.

Nyresurs heter projektet som Göteborg United Volleyboll driver med pengar från Allmänna Arvsfonden. Projektet är på upploppet, sista året av tre, och går ut på att utbilda människor med funktionsnedsättning till funktionärer.

– Dels behövs det funktionärer, dels ger det här människor med funktionsnedsättning en chans att komma in i gemenskapen och känna sig både sedda och betydelsefulla, berättar Marica Hall, själv rullstolsburen sedan födseln på grund av en ryggmärgsskada – vilken dock inte stoppat henne från att ägna sig åt en mängd idrotter, däribland bordtennis.

40 människor med funktionsnedsättning har genomgått funktionärsutbildning och bidrar nu inom de flesta idrotter som bland annat speakers. Målet är att utbilda ännu fler.

En av de som genomgått utbildningen är Alexander Sjöberg som är rullstolsburen sedan 1999, då han han var med om en trafikolycka. Den här lördagen ska han vara speaker på derbyt mellan Göteborg United och KFUM i Prioritet Serneke Arena i Kviberg, nordöstra Göteborg.
– Funktionärsutbildningen har betytt mycket för mig. Dels har jag lärt mig nya saker, dels får jag chansen att umgås med båda nya och gamla vänner i samband med matcher. Den stora utmaningen är att hålla reda på allt det praktiska i samband med matcherna. För att göra ett bra jobb behöver du vara väl förberedd, förklarar Alexander Sjöberg som blivit anställd på Nyresurs – något projektledaren Marica Hall jobbar för ska gälla ännu fler som går funktionärsutbildningen, vare sig det är anställning på Nyresurs eller andra platser inom idrotten.

Den här lördagen är det extra mycket att hålla reda på för Alexander Sjöberg, inte bara för att det är division 1-derby. Nystartade företaget Idrottens Kraft är på besök och spelar in en film på uppdrag av Folkspel och Svenska Volleybollförbundet. Filmen är en av tolv som ingår på den Sverigeresa som Idrottens Kraft gör för att visa upp allt det goda idrotten gör för att inkludera människor – och därmed motverka utanförskap. Serien sänds på Expressen.se i mellandagarna.

Mitt i förberedelserna får Alexander därför både ställa upp på att bli intervjuad och visa Idrottens Krafts ambassadör Hector Valeria hur han hanterar mikrofonen. Hector får till och med tala i mikrofonen och påminna spelarna om att ”det är 15 minuter kvar till match”.
– Det är fantastiskt vilken resurs de här människorna är som funktionärer. Behovet av funktionärer är stort inom idrotten. Jag vet av egen erfarenhet, säger Hector Valeria som till vardags är fotbollstränare i Solväders FC i Biskopsgården, Göteborg.
– Och så kommer de in i idrottens gemenskap. Nyresurs som Göteborg United Volleyboll driver med hjälp av pengar från Allmänna Arvsfonden är ett mycket bra projekt.

Matchen då? Jo, KFUM vann med 3-1 i set.

Skribent: Thomas Björn, Idrottens Kraft
Epost: thomas@idrottenskraft.se

Länk till artikeln hittar ni här.

http://www.volleyboll.se/Svenskvolleyboll/Nyheter/volleybollsomettverktygforinkludering

 

Här är några foton ifrån matchen

 

Lagfoto Göteborg United 2018

Medsökande