Nyresurs funktionärsutbildning

Blogg & Nyheter

Projektet

Projektet är nu inne på sitt 3e år och vårt mål är att integrera personer med funktionsnedsättning som funktionärer i olika idrotter. Vad vi erfar så finns det väldigt få funktionsnedsatta idag som är funktionärer inom idrottsrörelsen. Detta är något vi vill ändra på tillsammans med relevanta organisationer, förbund, skolor och föreningar.

Vi gör detta för vi är övertygade om att det skulle kunna höja livskvalitén för de personer med funktionsnedsättning som har möjlighet att delta i vårt projekt. Att ha en meningsfull vardag och fritid är en viktig faktor ur ett folkhälsoperspektiv. Det kommer också gynna många föreningar som får extraresurser till sina evenemang (WIN-WIN). Som idrottsförening känns det angeläget att aktivt jobba för utveckling och förändringar i en positiv anda.

Vi håller i utbildningar som skall resultera i en certifiering av deltagarna i till att börja med volleybollen. Så att personer med funktionsnedsättning får en roll inom idrottsrörelsen och kunna fungera som en god resurs. Vi hoppas också att genom projektet kunna arbeta för en förbättrad tillgänglighet i de berörda lokaler och idrottsanläggningar vi kommer vara verksamma i.

Målgruppen är personer från 18 år och uppåt. Hittills har vi utbildat 30 personer och utbildningarna hålls på kvällstid där varje pass är ca 2,5 timmar. Samt praktik under matcher och tävlingar. Utbildningen genomförs i samarbete med SISU. De som klarar av utbildningen och praktiken kommer få ett diplom/certifiering på genomgången idrott.

 

  • Marica Hall

   Projektledare
   031-7086685marica@nyresurs.se
   Marica Hall, vår projektledare, har erfarenheter av ledarskap och demokratiutbildning för ungdomar. I utbildningen ansvarade hon för framtagning av kursplan och höll i många utav de kurser som genomfördes.
   • Henrik Samuelsson

    Medarbetare
    031-7086685henrik@nyresurs.se
    Henrik arbetar halvtid i projektet och halvtid som personlig assistent och har också varit aktiv volleybollspelare.
    • Alexander Sjöberg

     Medarbetare
     031-7086685alexander@nyresurs.se
     Alexander Sjöberg, gick i första gruppen i funktionärsutbildningen och jobbar nu halvtid i projektet. Spelar handboll på klubb och landslagsnivå och har ett EM-brons i bagaget.
     • Ann Gustafsson

      Ann Gustafsson är projektmedarbetare och har en volleybollkarriär bakom sig. Hon har också varit aktiv som ledare och styrelsemedlem i olika idrottsföreningar.